Тешka kpажба во црквата Св. „Аpангел“

  • September 3, 2019

СВР-Битола информира дека извршена е теш ка кр ажба во црквата Св. „Арангел“ во битолското село Долно Српци.

Според првичните информации од црквата одземени се па ри и вредни предмети, а кр ажбата се случила ноќта меѓу 31 август и 1 септември.

По пријавата на кражбата во СВР-Битола, нашите екипи извршија увид и констатираа дека одземени се па ри и црковни предмети. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сто рителот и за расч истување на случајот, истакна Сања Стаматова, портпарол на СВР-Битола.

Претходно «
Следно »