ТОЛКУ ОД „ЕВРОПСКИТЕ ВРЕДНОСТИ“: Наци-фашистички натпревар на музика, со привилегирани и претставници од трет ред!

  • March 23, 2017

Украина се обидува да се претстави како земја со Европски вредности, а во исто време го забранува влезот на Руската натпреварувачака Јулија Самоилова која трба да настапи на Евровизискиот натпревар

ukraina_nazi

„Украинските служби за безбедност го забранија влезот на Јулија Самоилова во Украина на три години. Одлуката е донесена врз основа на нејзиното прекршување на украинското право“, изјавила портпаролката Олена Хитлјанска.

Самоилова, која е парализирана од детството, требаше да настапи на Евровизискиот натпревар со бесната „Огнот кој гори“.

Денес, организациониот одбор на Евровизија и понуди опција на Самоилова да настапи преку сателит.

Претходно «
Следно »