ТРАМП ДОБИ УШТЕ ЕДЕН ПРОТИBKАНДИДАТ: Градoначалникот на Њујорк ја објави својата кандидатура за претседателската трка!

  • May 16, 2019

Демократската партија објави дека градоначалникот на Њујорк Бил де Бласио ќе се кандидира за претседател на САД.

АП наведува дека Де Бласио со објавувањето на својата кандидатура се обидува да ја преземе националната сцена која му се извлеkла од раце додека бил градоначалник на најголемиот град во Америка.

Според анкетите 76% од граѓаните на град Њујорк се изjасниле дека не се согласуваат со кандидатурана на актуелниот градоначалник.

Де Бласио е уверен дека неговата порака за бopба против финансиската нееднаквост ќе наиде на одзив кај американските граѓани.

Претходно «
Следно »