ТРАМП ЈА СПОРЕДИ АМЕРИКА СО НАЦИСТИЧКА ГЕРМАНИЈА: Шамар за американските разузнавачи

  • January 11, 2017

Доналд Трамп ја спореди САД со нацистичка Германија коментирајќи ги лажните вести за него.

Новоизабраниот американски претседател ги обвини американските разузнавачки служби дека не смееле да дозволат објавување на лажни информации за него.

Intelligence agencies should never have allowed this fake news to “leak” into the public. One last shot at me.Are we living in Nazi Germany?

”Разузнавачките служби не смеат да си дозволат да протечат лажни информации во јавноста. Тоа е уште едно пукање во мене. Дали ние живееме во нацистичка Германија?

Подоцна тој им одговори на медиумите во врска со обвинувањата дека тој е уценет од Русија: ”Русија никогаш не вршела притисок врз мене. На никаков начин не сум поврзан со Русија, ниту сум должен, ниту сум им вршел некои услуги“.
Претходно «
Следно »