ТРЕТА АЛБАНСКА ДРЖАВА, ЗАЕВИСТИЧКА МАКЕДОНИЈА: Џафери го пречека дипломатскиот кор со „Përshëndetje“, Собранието почна да праќа двојазични соопштенија

  • May 12, 2017
  • Коментари

Талат Џафери своето излагање пред присутните го почна на албански јазик, ги поздрави, а потоа средбата продолжи зад затворени врати.

soops640

Претходно, соопштенија на македонски и на албански јазик почнаа да доаѓаат од Собранието, што не било случај досега. Службата за информирање од Законодавниот дом утрово испрати известувања во кои имаше прикачено два документа, еден на македонски и еден на албански јазик.

Се работеше за известувања дека претседателот на Собранието, Талат Џафери, ќе оствари средби со амбасадорите на земјите членки на ЕУ.

soopstenie_-_01

Беа испратени два имејла со соопштенијата за средбите. Првиот пристигна во 10:13 часот и во него беше прикачен документ само на македонски јазик. По половина час, од истата имеил-адреса на службата за информирање од Собранието пристигна уште еден имеил, во кој, покрај македонскиот документ, беше прикачен документ и на албански јазик кој ја најавува истата средба со амбасадорите.

Претходно «
Следно »