ТУРСКИ ТЕК ЌЕ ПОМИНУВА НИЗ ГРЦИЈА: Турција отвара можност за доставување на гас од Турски тек на грчко-турската граница!

  • September 5, 2016
  • Коментари

Турција нуди можност за доставка на гас преку Турски поток на грчко-турската граница, изјави директорот на „Газпром“, Алексеј Милер, јави ТАСС.

gasovod_turskitek2

Како одговор на прашањето дали тоа значи дека наскоро турските власти ќе ги преформулираат одлуките донесени за време на проектот Јужен поток, дека е можно да биде продолжена работата и по прокетот во претходната конфигурација, со гасовод до Бугарија, Милер изјави: „Не, станува збор исклучиво за преформулирање на сите претходно донесени одлуки за Турски поток, поморскиот гасовод од Русија до Турција“.

На прашањето дали гас може да се доставува преку Турски поток до Европа тој изјави: „Турција нуди таква можност на нејзината граница со Грција“.

Претходно «
Следно »