УБИЕЦOT НА ШАБАН СО ЧУДНИ МУЗИЧКИ АФИНИТЕТИ: Дали сообраќајката била случајна?

  • February 23, 2019

Алсин Левент, германски Турчин, кој ја предизвика сообраќајката во Германија, во која животот го изгуби Шабан Шаулиќ, е обожавател на раперката Кари, која е дел од проектот Stolzer Albaner – Горди Албанци.

На неговиот Фејсбук профил српските медиуми пронашле список на музика која ја сака, а тој, констатираат, е многу необичен, па дури и индикативен.

Во српските медиуми веќе се шпекулира дека сообраќајката можеби не е силучајна, а тоа го заклучлуваат токму преку музичките афинитети на Левент.

Тој ја обожава раперката Кари, (која ја протежира извесна раперка Швества Ива, која се фали дека освен е раперка, добра е и како пpocтитyткa), која е дел од проектот Stolzer Albaner – Горди Албанци.
Станува збор за проект во кој млади албански рапери кои живеат надвор од татковината, најмногу во Германија, рапуваат за тоа колку е добро што се Албанци и дека како такви можат да водат авантуристички живот. Во спотовите се гледа тенденција за обединување со Косово, наведуваат српските медиуми, односно формирање Голема Албанија.

 

Претходно «
Следно »