УПРАВНИОТ СУД ГИ РАЗГЛЕДА ТУЖБИТЕ: Преостанатите три тужби, две од СДСМ и една на ВМРО-ДПМНЕ рагледани се чека одлука!

  • December 20, 2016

Управниот суд денеска ги разгледа преостанатите три тужби на одлуките на ДИК, две поднесени од Коалицијата предводена од СДСМ и едната од ВМРО-ДПМНЕ.

upraven-sud-3-640x294

Тужбите на јавни седници ги разгледуваа три посебни совета од по петмина судии.

Управниот суд синоќа ја заврши расправата по две тужби поднесени од Коалицијата предводена од СДСМ за решенијата на ДИК за приговорите за предвремените парламентарни избори на 11 декември. Одлуки за овие две тужби Судот треба да ги донесе вечерва и да ги објави на својата веб-страницата.

Рокот за донесување на одлуките по тужбите кои беа разгледувани денеска истекува утре напладне, односно најдоцна 24 часа по расправата. Одлуките на Управниот суд се конечни. 

Претходно «
Следно »