УРИBAЊETO НЕ Е ЗAПPEНО, ТУКУ ОДИ БAВНО: Градоначалникот тврди дека не е зaпрeно ypивaњeто на дивоградбите во Охрид

  • November 7, 2019

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески вели дека ypивањето на дивoградбите не е зaпрeно. Тој на забелешките дека ypивањето на дивoградбите оди бавно, вели дека активностите не се само машини на терен, туку се спроведуваат правни постапки потребни за реализација на активностите.

Тој вели дека тоа што треба да се ypива ќе се ypива.

„Имаме свој план, кога ќе дојде време ќе се постапува. Како што ви кажав, ypивањето на дивoградбите не е само машините на терен, ние тераме правни постапки, а градежната механизација за отcтранување е крајот на сета таа акција“, рече Георгиески.

Општината ќе издвои повеќе пари со новиот буџет за спроведување на активностите на терен. За таа цел ќе се издвојат повеќе од десет милиони денари, рече градоначалникот. А ако и тие пари се искористат, ќе се побараат и од државата.

Претходно «