(Обновено)УСПЕСИ И НА МЕЃУНАРОДНА СЦЕНА: „Карпош Соколи“ со извонредна игра поведоа по првото полувреме во Софија против „Лукоил“

  • September 15, 2016
  • Коментари

Денес, „Карпош Соколи“ гостува во Софија во пријателски натпревар со „Лукоил Акдемик“

Karpos_Sokoli

Извонредните резултати на Соколите од скопски Карпош продолжуваат да се нижат. Во денешниот пријателски натпревар на „Карпош Соколи“ против „Лукоил Академик“ кој се одигрува во Софија, Соколите почнаа со декласирањето на бугарската екипа.

По првото полувреме Соколите покажуваат одлична игра и во одбраната и во нападот, што резултираше со водство од 30 спрема 22 за Соколите во првото полувреме.

Најефикасни ирачи се Лабовиќ и Ламонт.

 

ОБВНОВЕНО
По завршувањето на 3/4 Карпош Соколи го зголеми водството на 44-36!

ОБНОВЕНО
По завршувувањето на пријателскиот натпревар, откако во 3/4 од натпреварот предонста ја имаа „Карпош Соколи“, победата ја однесе „Лукоил Академик“ со резулатат од 66-61 за бугарската екипа.

 

Претходно «
Следно »