December 5, 2021, 8:45 am

Уставниот пopeдок нe е нapyшен, и пред и по 27 април сме парламентарна демократија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Адвокатот Еленко Миланов на денешните завршни зборови во случајот „27 април“ истакна дека е бесмислно што обвинтелството тврди дека е нарушен уставниот поредок, но не и дека е нарушена безбедноста на земјата што никаде не се споменува.

Обвинителството сака да го увери судот дека бил нарушен уставниот поредок на земјата. Устаавниот поредок на земјата и пред и после 27 април е парламентарна демократија. Нема никаков навод дека тоа тоа е променето .Ниту еден услов не е исполнет дека обвинетите го сториле кривичното дело за кое се теретат. Трајко Вељановски немал никаква комуникација со Владимир Атанасовски и Никола Бошковски. Исто така Вељановски и Јанакиески немале никаква комуникација во критичниот период. Немало комуникација, тоа е јасно. И сега тие треба да бидете убедени дека постои некаков план, праша Миланов .

Latest News

Зошто и вакцинираните може да се заразат со вирусот? – Омикрон повеќе ги напаѓа и оние кои веќе прележале ковид

Ризикот од инфекција со корона вирусот постои и покрај тоа што некои од луѓето се вакцинирани, се зависи од...

More Articles Like This