УТРЕ ВИСТИНСКИ ПEKOЛ: Еkcтремни температури и опacно висок УВ индекс

  • August 7, 2019

Надвор е вистински пекол во 13. часот во градовите низ Македонија, а од утре не чекаат потешки денови.

Максимална температура до 38 степени и УВ индекс 9. Вакво ќе биде времето денеска, а од утре, под влијание на многу топла воздушна маса, се очекуваат над 40 степени и активирање на т.н. портокалова фаза.

Ова се моменталните температури низ Македонија.

Претходно «
Следно »