УЧЕНИЦИТЕ OCTAHУВААТ ДОМА: СОНК и Министерството за образование нe постигнале договор – наставниците ќе штpajkyваат

  • August 28, 2019
  • Коментари

Преговорите во врска со барањето на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура СОНК со Министерството за образование и наука денеска продложиле, но од синдикатот не добиле понуда од МОН за која би можеле да размислат за повлекување на одлуката за предупредувачкиот штрајк, објави Претседателот на СОНК, Јаким Неделков на својот фејсбук профил, притоа додаде дека преговорите продолжуваат.

Имено, предупредувачкиот штрајк е највен за првиот ден од новата учебна година – 2-ри септември.

 

Претходно «
Следно »