УЧК СЛАВИ ДВОЈАЗИЧНОСТ: Нема поубаво нешто од тоа кога аманетите од војната се реализирани – Дехари и терористите од УЧК слават

  • March 14, 2018

 

Градоначалникот на Кичево, Фатмир Дехари, поранешен  пратеник на ДУИ, и поранешниот  војник на УЧК, Хисен Џемаили, заедно со поранешните соборци Хамзи Гаши, Али Самадраџа, Хусни Реџа, Измит Нура и Мемет Селмани, сите членови на 112-та бригада Мујдин Алиу, го прославија донесувањете на законот за употреба на јазиците, известува  Aktuale.mk.

„Поранешниот борец на Бригада 112 Мујдин Алиу, Хамзи Гаши на својот профил на Фејсбук напиша: Прославувајќи го официјализирањето на албанските јазик, војници, борбени другари на 112-та бригада Мујдин Алиу. Нема поубаво нешто од тоа кога аманетите од војната се реализирани!“

Претходно «
Следно »