УШТЕ ЕДНА ИНСТИТУЦИЈА СТАНА ДВОЈАЗИЧНА: Државниот инспекторат за техничка инспекција почна да го применува албанскиот јазик

  • January 17, 2019
  • Коментари

Уште една институција започна со употреба на двојазичноста.

Државниот инспекторат за техничка инспекција, кој е во рамките на Министерството за економија со кое управува Крешник Бектеши, кој доаѓа од редовите на ДУИ, од денеска во пракса почна да ја применува употребата на албанскиот јазик.

Освен табелата на албански јазик, писмата до други државни институции се испраќаат и на албански јазик.

Претходно «
Следно »