January 27, 2021, 2:46 am

Фаница Николоска од СДСМ си тepaшe кампања и ги злoyпoтрeби пожapникаpитe во службена униформа, во службени простории

Поврзано

Проектот на Заев, Царовска мува не ја лази за проблемите на вкупно 37.000 ученици, основци и матуранти

Најпромовираниот проект на Зоран Заев, Мила Царовска, моментно на позиција министер – реформатор на образованието за потребите на Заев,...

Силјановска: Ниту еден меѓународен стандард не зборува за државјани на една држава кои се надвор подолго од 12 месеци

Гордана Сиљановска Давкова од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа во врска со пописот вели дека не може да зборуваме...
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ ОК Тетово преку статус на Фејсбук пишува дека граѓаните на Република Македонија секојдневно се сведоци на погубното владеење од СДСМ и нивните партнери.

-Граѓаните на Република Македонија секојдневно се сведоци на погубното владеење од СДСМ и нивните партнери. Нивната безидејност, фрустрација и слаб одзив кај народот се рефлектираат и со незаконско водење на кампања, притисоци, предизборен поткуп но исто така и злоупотреба на државни институции за партиски цели..

Имено во изборниот законик во делот изборна кампања точно е наведен начинот на јавно собирање и јавни настани организирани од страна на организаторот на кампања, Особено би се задржале на делот предизборни собири.

Во член 82 став 1 се вели – Предизборните собири не смеат да се одржуваат во воени објекти, верски објекти, болници, домови за стари лица, училишта, детски градинки и други јавни институции. Во истиот член став 4 продолжува и вели – за потребите на изборната кампања не е дозволено да се користат просториите, опремата или другиот имот што е наменет за работа на државните органи и органите на општината и градот Скопје.

Член 187 предвидува Глоба во износ од 3.000 до 5.000 евра во денарска противвредност ќе се изрече на ќе се казни за прекршок политичка партија, коалиција, односно носител на независна листа од група избирачи, која: го организира собирот спротивно на членовите 81 и 82 од овој законик.

Исто така Член 188 предвидува Глоба во износ од 300 до 800 евра во денарска противвредност за прекршок ќе се изрече на одговорното лице на надлежниот државен орган, верска заедница или јавна институција која на организаторот на изборната кампања ќе му дозволи организирање на предизборни собири спротивно на членот 82 од овој законик.

Вчера Фаница Николоска од СДСМ си тераше кампања во Тетово, и ги злоупотреби пожарникарите во службена униформа, во службени простории.
За жал ова е второ прекршување на изборниот законик за кој се предвидени и казни.

Па бидејќи Г-ѓа Николоска е правник, тетовци бараат одговор на следниве прашања.

Дали територијалната противпожарна единица во Тетово е јавна институција или не?

Дали противпожарната служба е под капата на Општина Тетово или не?

Дали Николоска од СДСМ агитираше да гласаат за неа или пак само лажно вети дека ќе им помогне на пожарникарите околу неисплатените додатоци за плати за кој веќе имаат и пресуди?

Исто така македонската јавност сака да знае

Дали Фаница Николоска води државна институција или партиска кампања?

Во кое својство Фаница Николоска имаше средба со Дамјан Манчевски во Министерство за информатичко општество и администрација во Скопје?

Дали на таа средба се дадени списоци од вработени во државната администрација каде треба да се изврши влијание и да се добие глас плус за СДСМ, односно глас минус за ВМРО-ДПМНЕ?

Почитувани сограѓани, времето на притисоци, закани, уцени помина, иако СДСМ вети правда, таа донесе економски пустош, мито, корупциија и сиромаштија.

На 15 Јули, ветуваме дека заедно ќе ја победиме оваа ненародна власт, на 15 Јули гласајте за ВМРО-ДПМНЕ, гласајте за број 14, гласајте за реални и конкретни проекти, гласајте за Обнова на Македонија, стои во нивниот пост на Фејсбук.

Граѓаните на Република Македонија секојдневно се сведоци на погубното владеење од СДСМ и нивните партнери. Нивната…

Posted by ВМРО-ДПМНЕ ОК Тетово on Thursday, July 9, 2020

Latest News

(Видео) Ekcплозијата го потрeсе Ријад

Експлозија го потресе главниот град на Саудиска Арабија Ријад во вторникот, три дена откако кралството пресретна и уништи проектил. Корисниците...

More Articles Like This