ФАШИЗМОТ СО ДОКАЗИ: Од генерал на Хитлер до шеф на воениот комитет на НАТО

  • June 8, 2017

Адолф Хејзингер е роден во Холцмиднен на 4 август 1897 година, а починал на 30 ноември 1982 година. Тој во својата кариера бил дел од Првата светска војна како офицер на Прусија за што има добиено и одличја, а во Втората Светска војна бил генерал на Хитлер.

Од започнувањето на Втората светска војна, Хејзингер бил дел од фашистичкото движење и генерал во војската на Хилтер. Адолф Хејзингер бил генерал на Шазентрупе, тајна војска во рамките на СС кои биле познати по својата бруталност.

Тој бил промовиран и во Генерал Мајор, и Шеф на војската во Јуни 1944 година. Кратко по завршувањето на војната, тој бил именуван за Министер за одбрана на Западна Германија, во април 1961 година тој е назначен за Шеф на вооружените сили на НАТО.

Така од нацистички генерал, фашистички фанатик преку политичка кариера, до највисоката позиција во воената организација која прокламира дека се бори против фашизмот?! Треба ли уште докази за тоа каква организација е НАТО?

Претходно «
Следно »