ФБИ ПРЕДУПРЕДУВА: Поголема внимателност поради закани од ИД

  • December 24, 2016

ФБИ ги предупреди локалните полиции ширум САД дека симпатизери на ИД и понатаму повикуваат на напади врз цркви и други места каде за време на празниците ќе се соберат голем број луѓе.

fbi-640x427-1

Предупредувањето е дадено по објавување листа на американски цркви на еден милитантен сајт, а само неколку дена по нападот во Берлин за кој одговорност презеде ИД.

– Како дел од редовен дијалог ФБИ дели информации за можни закани за да се подобри заштитата на заедниците кои се во надлежност на локалните полиции, изјави портпарол на ФБИ.

Претходно «
Следно »