October 27, 2021, 3:48 am

ФБИ тpгнyвa пo Шкaљapcкиoт и Кaвaчкиот клaн – ќe ce иcпитyвa и пoвpзaнocтa нa влacтитe нa Цpнa Гopа

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Американскиот ФБИ го смести црногорскиот криминал на листа на транснационални организирани криминални групи од посебен значај кои вршат кривични дела и предизвикуваат финаниска штета на САД.

Овој податок го има во официјалната интернет презентација на ФБИ која наведува дека Шкаљарскиот и Кавачкиот клан имаат политичка и финаниска поддршка на државата.

Се претпоставува дека пипците на ФБИ ќе дојдат директно до претседателот Ѓукановиќ кој се смета за особено близок со Кавачкиог клан.

Latest News

(Видео) Пентагон алapмира: ИСИС-К е потполно способна да ги нaпaднe САД во рок од 6-12 месеци

ИСИС-К и Ал Каеда би можеле да имаат способност да нападнат американски цели за „6-12 месеци“ - изјави Колин...

More Articles Like This