ФЕЈСБУК НАСКОРО СО СОПСТВЕНА КРИПТОВАЛУТА: Социјалната мрежа работи на сопсвена криптовалута

  • June 17, 2019
  • Коментари

Најголемата социјална мрежа во светот ќе открие детали од соработката со неколку компании, вклучувајќи Visa, Mastercard, Paypal и Uber за создавање на конзорциумот „Libra“, во кој секоја од вклучените компании ќе инвестира 10 милиони долари.

Конзорциумот ќе се управува од самостоен менаџерски тим, целта е да се изгради доверба меѓу корисниците во виртуелната валута, која ќе биде конвертибилна вклучувајќи во долари и евра.

Според запознаени со ситуацијата, Facebook веќе побарал благослов на американското Министерство за финансии и Централната банка на Британија.

Претходно «
Следно »