ФИЛИПЧЕ НЕ ЈА ВАКЦИНИРАЛ СВОЈАТА ВНУКА?: Граѓаните го фатија министерот жив во лага

  • January 12, 2019

Се погласни се обвинувањата на адреса на министерот за здравство Венко Филипче кој според граѓаните не ја вакцинирал својата внука туку тоа било само обид за собирање на политички поени и во функција на кампањата за вакцинација на децата. Според граѓаните на фотографијата од наводното вакцинирање има седум грешки кои укажуваат дека Филипче не ја вакцинирал својата внука.

-Да се посмееме, доста се расправаме
Пронајди ги 7те грешки на фотографијата:

1. Лицата не се во амбуланта, во канцаларија се

2. Сестрата не носи ракавици а вакцинира бебе

3. Бебето нема 13 месеци за да прими ммр

4. Ммр се прима во раче а не во ноџе

5. Кога се вакцинира се вади зелената капачка од иглата

6. Бебе обично мајка носи на вакцинирање а не чичко

7. Ако е само за позирање фотката, ќе ги занемариме горните 6

Добра ноќ ваксери, антиваксери, максери, факсери – живи и здрави да сте ми, пишуваат граѓаните на Фејсбук.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161182474230696&set=a.10150348912610696&type=3&theater

Претходно «
Следно »