ФИЛИП ПЕТРОВСКИ БИЛ „ПРВИОТ РЕФОРМАТОР“ ВО ПАРТИЈАТА: Филип Петровски нов член на демократската фракција на Јове Кекеновски

  • April 3, 2018
  • Коментари

Филип Петровски, екс-директорот на Државниот архив денес за „Фокус“ потврдил дека се приклучува кон демократската фракција на ВМРО-ДПМНЕ предводена од Јове Кекеновски и дузина други реформатори кои не добија функции во актуелниот состав на раководството на партијата

 

Како што вели во изјава за „Фокус“, Филип Петровски бил „првиот реформатор“ кој уште во периодот 2006-2012 се борел за демократизација на партијата, но не откако стана функционер назначен од партијата.

Јас сум прв реформатор во ВМРО-ДПМНЕ, од 2006 до 2012 бев опозиција и барав цело време да се демократизира. Невозможно беше е од внатре во тоа време, ќе видиме дали е сега. Се уште владее режим внатре и железен статут железен кој не ги ферма членовите – изјавил Петровски за „Фокус“.

Претходно «
Следно »