ФОТГРАФИИТЕ ВО ЗАПЛЕНЕТИТЕ ТЕЛЕФОНИ НА ЏИХАДИСТИТЕ: Фотографии со малолетните сопруги на терористите на ИСИС!

  • September 30, 2016

Во телефоните запленети од борците на ИД пронајдени се шокантни фотографии, кои јасно покажуваат дека џихадистите женат малолетнички. Имено, на фотографиите се гледаат борци на ИД со видно помладни девојки, кои сигурно се помлади од 18 години.

dzihadista-i-maloletnica-foto-printscreen-twitter-1475243483-1001867

Иако девојките изгледаат среќни на сликата, може да се претпостави дека се купени или дека борците ги добиле во знак на балгодарност за оданоста кон калифатот.

dzihadisti-i-maloletnice-foto-printscreen-twitter-1475243617-1001871

Инаку, и порано медиумите пишуваа дека џихадистите дури и ги продаваат младите девојки кои ќе ги заробат, а најчесто тие се од Сирија или со курдско потелко
dzihadisti-i-maloletnice-3-foto-printscreen-twitter-1475243718-1001873

Претходно «
Следно »