(Фото)ВЕЌЕ ПОЧНАА И ПРОВОКАЦИИТЕ: Албанците од денес одбиваат да зборуваат Македонски!

  • January 11, 2018

Порталот „Инфоњуз“ објавува сведоштва кои пристигнале до нивната редакција, но и поплаки од читатели кои уште првиот ден од изгласувањето на Законот за јазиците во собранието на Република Македонија со 69 гласа „ЗА“ имале проблеми на своите работни места.

Како што пишува „Инфоњуз“, едниот пример е од вработен во познат ланец на спортски обложувалници, а другиот од вработена во банка која се наоѓа во населбата Чаир.

Претходно «
Следно »