(Фото+Видео)ХРВАТСКА ЗАТРУПАНА ВО ТРИ МЕТРИ СНЕГ: Војската на терен, во делови од земјата вонредна состојба

  • February 23, 2018

Војската на Хрватска веќе втор ден работи на расчистување на снегот во повеќе региони каде што висината на снегот на места достигна и до три метри. Сообраќајот се одвива отежнато во Лика, Горски Котар, на Приморјето и во централните и северозападните делови на Хрватска. Во Горски Котар висината на снежната покривка е рекордни три метри.


Жителите од Делнице се жалат дека приземните куќи се целосно затрупани со снег. Војската во тој дел од земјата работи без прекин од вчера.

Вечерва ги посети и министерот за одбрана Дамир Крстичевиќ, кој порача дека 160 војници остануваат додека е потребно.
Во повеќе училишта денеска немаше настава.

Според метеоролозите ваквата состојба ќе биде уште полоша со најава за снежни врнежи и многу ниски температури.
На помош на војската во Суњ од вечерва им се приклучи и полицијата, кои ги пробиваат затрупаните патишта до куќите на постарите жители во општината.

Претходно «
Следно »