(Фото+Видео) ДОЈЧЕ ВЕЛЕ СО КАРТА ОД ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА: Во коментарите ги потсетија дека фали уште еден дел за да биде цела

  • July 4, 2019
  • Коментари

Дали Дојче Веле ќе ги [aзгневи Грците со оглед на ceпаратистичката мапа која ја прикажаа при интервјуто со претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски. Имено на картата нашата држава е нашишана како С Македонија, а делот на Егејска Македонија во Грција е обележан со друга боја и е напишан како само Македонија. На сево ова еден итар Македонец потсети дека на картата фали уште еден дел од Македонија за да биде цела.

 

Претходно «
Следно »