October 27, 2021, 8:56 pm

(Фото+Видео) Ce мpднa свeтoт: Haпaѓaчoт oд Перм се oглacил нa интepнeт пpeд macaкpoт – „Ќe y6иjaм штo пoвeќe мoжaм“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Локалните медиуми го идентификувале напаѓачот во Универзитетот во Перм, како 18-годишниот Тимур Бекмансуров.

Според досега достапните податоци тој започнал да пука кон Универзитетот и убил 8 лица, а ранил 6.

Според пишувањата на медиумите, тој бил убиен после пресметка со полицијата.

На објава на социјалните мрежи напишана непосредно пред нападот, Бекмансуров го објаснил процесот на добивање дозвола за пукање и носење оружје, после очигледно успешно положените психијатриски тестови и рекол дека го избрал Универзитетот затоа што пред 4 години направил сериозна грешка.

Се чини дека текстот покажува млад човек во тешка ментална состојба.

„Колку што се познавам себеси, уште мислам на смрт“, стои во текстот. „Не знам колку можам да убијам, но ќе направам се што повеќе да земам со себе“.

Latest News

Хашим Тачи останува зад решетки

Поранешниот политички лидер на ОВК Хашим Тачи останува во притвор на Специјалниот суд во Хаг, откако Советот на Апелациониот...

More Articles Like This