ФОТОГРАФИЈА ОД ОТОМАНСКИТЕ АРХИВИ: Уникатна фотографија од Криволак на почетокот на 20-тиот век

  • February 7, 2019

Отоманските архиви се преполни со документи кои што многу значат за македонскиот народ, но и држава, но тоа го оставаме на историчарите. Нашите читатели нека уживаат во преубавата фотографија од почетокот на 20-тиот век направена на железничката станица кај Криволак.

Претходно «
Следно »