(Фото)НАЈГОЛЕМИ ВРНЕЖИ НА СНЕГ ВО ОВОЈ ВЕК: Москва ја зафати снежна бура која нанесе половина метар снег во градот!

  • February 3, 2018

Во последните 24 часа во Москва падна третина до половина од просечните месечни врнежи од снег

© Sputnik/ Максим Блинов

Според прогнозите на синоптичарте, овој месец би можело да падне најголема количина на снег во овој век.

© SPUTNIK/ ВЛАДИМИР СЕРГЕЕВ

Се очекува дека снегот денес ќе паѓа постојано, додека во вечерните часови градот ќе го зафати магла.

© SPUTNIK/ АНТОН ДЕНИСОВ

Температурата на воздухот ќе се движи од нула до два степени целзиусови.

© SPUTNIK/ АНТОН ДЕНИСОВ

Најавите се дека до утре ќе падне 42 сентиметри снег.

© SPUTNIK/ ВЛАДИМИР СЕРГЕЕВ

Претходно «
Следно »