(Фото)СТРУМИЦА ПРВА ВО ДВОЈЗИЧНОСТА: Во Струмица веќе се поставуваат двојазични табли

  • January 15, 2019
  • Коментари

По потпишувањето на Законот за јазици, денеска наутро, двојазични табли се поставуваат низ цела Македонија.

Како што веќе е објавено, првиот што започна со промена на таблите е ЈП „Патишта на Македонија”.

Прва меѓу општините кои на дело ја воведе двојазичноста е општина Струмица чиј долгогодишен градоначалник беше токму Зоран Заев.

Претходно «
Следно »