(ФОТО) ВУЛИН СО ПРАШАЊЕ ДО ШЕКЕРИНСКА: Зошто не се сликаш пред кyкacт крст кој е нaциcтички cимбoл?

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Фотографијата на Шеќеринска пред симболите на УЧК денеска ја коментира и официјален Белград односно српската влада и еден од најблиските луѓе на претседателот Вучиќ.

Според државната телевизија на Србија РТС министерот за одбрана Александар Вулин смета ова е недозволиво.

Позирање пред симболи на терористи кои се неспорно криви за убиства на стотина цивили, жена и децa и зборување дека така се служи на граѓаните не е ништо помалку лицемерно отколку да се сликате под знамето на Исламската држава и да говорите за верска толеранција.”

Вулин во пораката до македонската колешка прашува зошто Шекеринска не се слика пред кукаст крст односно нацистичкиот симбол Свастика или знамето на усташката држава НДХ и не каже дека тоа е ретро моден правец.

Latest News

Мaпa нa aктивни пoжapи вo Мaкeдoниja: Ce бapa kpизнa cocтojбa вo дpжaвaтa, cитyaциjaтa e aлapмaнтнa

Пожарите не стивнуваат. Во нивното локализирање и гасење се ангажирани сите расположливи капацитети – на локалните самоуправи, Центарот за...

More Articles Like This