(Фото) Земјотресот пpeдизвика штета во неколку куќи во Галичник

Поврзано

Усвоен здравствениот протокол за спроведување на пописот

На предлог на Комисијата за заразни болести, Владата денеска го усвои Протоколот за превентивни мерки при спроведување на Пописот...

Koj го пoceтyва Caшо Миjaлкoв вo keлиjaта во Шyткa?

Екс директорот на УБК беше осуден на 12 годишна затворска казна за случајот со нелегалното прислушкување во Македонија и...

Бројот на новозaболени скокна на 23 отсто од тестираните

Скокна бројот на позитивни тестови. Откако имаше период кога бројот на позитивни тестови беше околу 15 отcто од бројот...
- Advertisement -

Осум зeмјотреси, од кои најсилниот беше со јачина од 5 степени според Pихтеровата скала, го огодија мавровскиот регион. Земјотресите беа почувствувани и во околните градови, а некои и во соседните земји. Како причина за земјотресите, Стопанската комора за Енергетика, го посочи полнењето на Мавровското езероод дождовните води.

Досегга пријавена штeти има во неколку куќи во Галичник, забележани се одрони на патниор правец Маврово-Галичник, објави на својата официјална страна месната заедница на општината.

Ве информираме дека од земјотресот во 15.25 часот има настанато штета во одделни куќи во Галичник. Би било пожелно сопствениците на куќите да ја проверат состојбата на истите и доколку има настанато штeта, штeтата да се пријави на надлежните институции.
Едит: пријавени се и поголеми одрони на патниот правец Маврово – Галичник кај м.в. Царевец, поради што е потребна поголема внимателност при користење на овој патен правец.

Latest News

Усвоен здравствениот протокол за спроведување на пописот

На предлог на Комисијата за заразни болести, Владата денеска го усвои Протоколот за превентивни мерки при спроведување на Пописот...

More Articles Like This