December 9, 2021, 11:23 am

(Фото) Инцидeнт вo Cyeцкиoт кaнaл: Гoлeм бpoд ce зaглaви вo кaнaлoт..

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Суецкиот канал во Египет е блокиран од голем товарен брод што се заглавил, откако поради ветрот се попречил во тесниот канал, покажуваат сајтовите за следење на бродови.

Неколку бродови риморкери се обиделе да помогнат во придвижењето на 59-метарскиот брод „Evergreen“, што предизвика натрупување на бродовите и целосно го запре сообраќајот.

Инцидентот се случил северно од пристаништето Суец.

Суецскиот канал како единствен воден пат ги поврзува Средоземното Море со Црвеното Море, обезбедувајќи ја најкратката морска врска меѓу Азија и Европа.

„Ever Given“ е регистриран во Панама и патувал од Кина до пристанишниот град Ротердам во Холандија. Бродот се насука на пат кон Медитеранот.

Latest News

Израел и САД ќе разговараат за воени вежби за симулација на напад на ирански нуклеарни капацитети

Министрите за одбрана на Израел и САД ќе разговараат за можни воени вежби за уништување на иранските нуклеарни постројки...

More Articles Like This