(ФОТО) МOТOЦИКЛOТ НА СAМУРAИТЕ: Нов модел на Тесла Кибертрак

  • December 8, 2019
  • Коментари

Се разбираа, зборуваме за нов модел на Тесла Кибертрак. Сепак, во истражувањето на Интернет заради инспирацијата на новиот Tesla, наидовме на еден многу интересен мотоцикл, кој ги има сите горенаведени квалитети. Дизајниран како дело на работилницата Death Machines од Лондон, футуристички мотоцикл наречен Kenzo е создаден од Хонда Голдвинг од 1977 година. Компанијата што го создаде е позната по радикалните дизајни, а нивните модели Airtail и Up Your Copper, засновани на Moto Guzzi Le Mans и Triumph Bonneville, беа неверојатно популарни во минатото.

Сепак, основачот на компанијата, Џејмс Хилтон, го опишува Кензо како нивна најрадикална машина до денес.

Кензо за прв пат беше претставен во светот за време на настанот Bike Shed London 2018. Сепак, тимот не беше целосно задоволен од конечниот резултат, па во текот на минатата зима беа целосно обземени од него и започнаа од нула. Како што можете да видите, неговата шасија е целосно изменета, додека моторот 1000цц е расклопен, проверен и освежен.

Сплитното тeлo на моторот е инспирирано од оклоп на самурај, додека вилушката и фарот ја опкружуваат репликата Катана. Наместо редовен „волан“, мотоциклот користи модел украсен со јапонска техника за третман на кoжaтa Tsukamaki.

Друг интересен дизајн елемент на овоа ремек дело е неговиот интегрален брзинометар, кој се „истура“ од кутијата за накит од 18 век пред да прими неколку слоеви на филм што го регулираат осветлувањето. Индикаторите, светилките и фаровите се направени вообичаени.

И на крај, мора да кажеме дека оваа машина е достапна за купување и може да биде ваша за околу 72.000 американски долари.

Претходно «
Следно »