October 23, 2021, 8:34 am

(Фото) Пред само 15 дена СДСМ и ДУИ одбиле амадман за набавка на 20 пpoтивпожарни возила

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Пред 15 дена пратениците на СДСМ и ДУИ во Собранието одбиле амандман предложен од ВМРО-ДПМНЕ поднесен пред eден месец со кој се барало купување на 20 нови противпожарни возила за гаснење на пожар во повеќе градови.

Еве го поднесениот Амандман од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ПМНЕ за средства од ребалансот на Буџетот за 2021за обезбедување 20 противпожарни возила. Амандманот е ОДБИЕН.Наменето за душебрижниците на кои и за оваа катастрофа ВМРО им е виновно”, открива пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Велика Стојкова Серафимовска.

Според документот ВМРО-ДПМНЕ во парламентот барало набавка на возила за гаснење пожари за 90 милиони денари или околу 1,5 милиони евра.

Власта го одбила овој амандман на ВМРО-ДПМНЕ.

Latest News

ВМРО-ДПМНЕ: Филипче ја paнгиpaшe Македонија на трето мecто по cmpтност во свeтoт и избpишa двa гpaдa кoлкy Македонски Брод

Бројот на починати од корона во Македонија ја надмина бројката 7 илјади. Поточно последната статистика на Министерството за здравство...

More Articles Like This