October 25, 2021, 8:26 am

(Фото) Твит на денот: Да не беше Тито…

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Вчерашната огнена стихија која го зафати Кочани ја разбуди македонската јавност, но и власта без разлика дали сегашна или идна дека во иднина нивната негрижа и неработа може да чини човечки животи како што тоа беше случај со пандемијата на коронавирусот.

Она што можеше да се види во Кочани е опремата со која располагаше противпожарната бригада во градот, односно цистерните кои се купени за време на некогашна Југославија.

Сега доаѓаме и до Твитот на денот во кој се покажува благодарност кон Јосип Броз Тито во чие време се набавени противпожарните возила кои до денес се користат во Македонија наместо да се најдат во музеј.

Latest News

Пpoдoлжyвaaт пapтиcките aктивнocти од кaмпaњaта зa втopиот кpyг oд лoкaлнитe избopи

Продолжуваат партиските активности од кампањата за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи в недела на 31...

More Articles Like This