September 24, 2021, 6:32 pm

(Фото) Ce oглacи нayчник oд Вухан пo пoвoд твpдeњeтo дeкa кopoнaвиpycoт пoтeкнyвa oд нивнaтa лaбopaтopиja

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Научник од Институтот за вирусологија во Вухан, д-р Ши Зенгли, познат како „Жена лилјак“, ги отфрли новите тврдења дека Кoвид-19 можеби избегал од нивната лабораторија и ги нарече „тажни и неприфатливи“.

Група од 18 научници, вклучително и еден од најистакнатите светски истражувачи на коронавируси, ја започнаа дебатата за тоа дали Ковид-19 избегал од лабораторијата во Вухан преку ноќ.

Предупредувајќи дека нема доволно докази за да се исклучи таа можност, групата му напишала на престижното списание „Сајанс“, повикувајќи на понатамошно истражување за потеклото на видот Ковид-19, одговорен за глобалната пандемија.

– Мораме сериозно да ги сфатиме хипотезите за природна и лабораториска трансфузија додека не добиеме доволно податоци – се наведува во писмото.

Latest News

Заев од средбата со врвот на Светската шаховска федерација: Шаховската федерација на Македонија ја има поддршката од Владата за организација на идните меѓународни шаховски...

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев прими делегација на Светската шаховска федерација (FIDE) предводена од претседателот на...

More Articles Like This