(Фото) ETHOЦИДОТ ПРОДОЛЖУВА: Се кopнат буквите од катната гаража „Македонска фаланга“ поради нејзино преименување во „26 јули“

  • October 9, 2019
  • Коментари

ОдговоПосле речици цела една од донесената одлука започнаа да се корнат буквите и да се отстранува името од катната гаража „Македонска фаланга“ на улицата „Свети Кирил и Методиј“.

Имено таблата од катната гаража „Македонска фаланга“ која беше преименувана со одлука на Советот на град Скопје во „26 јули“ денеска започна да се отстранува, а грдата слика од овој објект ги зачуди скопјани.

Инаку освен оваа ново име доби и катната гаража „Тодор Александров“ која треба да го носи името „Беко“ но се уште не е сменета.

Претходно «
Следно »