(Фот) ОД УНИФОРМА ВО ОДЕЛО: Претседателот на Парламентот на Косово во униформа на УЧК

  • November 8, 2019
  • Коментари

Кадри Весели, еден од најконтроверзните политичари на Косово доби покана да се појави во Специјалниот суд во Хаг. Тој во деведесеттите години бил еден од најистакнатите членови на УЧК.Но, никогаш се немаше појавена фотографија како доказ.

Порталот Ljajmi.net објави слика од Весели во униформа на УЧК и тој ќе има тешка задача да им објасни на обвинителите во ХАГ за неговата поврзаност со оваа паравоена организација.

Претходно «
Следно »