ФРЧКОСКИ ,,ЗБ ЕСНА“ : Глигоров шмелцувал, Андов мудросер, шушумига, го*нар

  • December 2, 2018

Професорот Љубомир Фрчкоски во специјална колумна одговара на обв инувањата и алузиите на Стојан Андов кој во своите најнови книги го посочува како човек кој е подготвен да у бие било кого и кој стои можеби зад атентатот на Киро Глигоров.

Фрчкоски во негов стил за Андов користи по грдни и нав редливи зборови а на Глигоров му препишува демен ција кога зборувал за аферата Куферче грчки пари за промена на името.
Целата конструкција и зло употреба со оваа траума за нацијата Стојан ја насочува на лични освети и импутирања сомнеж и конспирации.
Во таа смисла е тоа монструозен безобѕирен гест независно каква амбиција стои зад тоа.
Андов вели дека Киро на некој состанок му рекол дека него го спрема за свој наследник…и само тој можел да ја чува Македонија (бре Стојане, бре стопане селски…. која е оваа приказна???) и дека насетувајки го тоа, а од омраза и ст рав од Стојан „младите лавови во СДСМ“ (белким јас Бранко и не знам можеби Ханџиски) решиле да преземат акција… барајки оставка од Киро (на некој состанок на Водно, со тајна намера веројатно Ханџо да го инсталираме за Претседател, бидејки јас немав години за тоа тогаш, па не може мене да ми ја залепи и таа амбиција)!?
За потоа, Стојан да сугерира дека незадоволни од одговорот на Кирота сме тргнале во акции на можни лик видации!!?? Па него соо браќајка сме му сместиле, во која тој секако едвај пре живеал.
Па во а тентатот на Киро сугерира дека е можно да сме вплеткани. Па јас не сум дошол на некој состанок кај него по ат ентатот (кога Милошевиќ му понудил помош? Најде кој да му нуди помош), а дека сум бил во Крива Паланка (со сугестија за контакт со некого таму од конспираторите)…Како вели во болната фасцинација од мене и мојата „тогашна моќ“, а во дијалогот со Владо Ралев на Женевското езеро цитирам: Фрчкоски може се кого да уб ие, мене, Претседателот кој и да е???
Па, јебига, неможе да се следи оваа заебанција на Стојана од трилерски напон во неа. Кој е ова го*нар? Која конструкција и импутација е подготвен да направи заради своја ситна од мазда кон луѓе од кои е веројатно фасциниран? До каде може да оди со своите зл обни фантазии!
Неверојатно, пишува Фрчкоски во објаснувањето на обвинувањата од Андов во колумна за либертас.мк

Претходно «
Следно »