ФУНКЦИЈА И ЗА РАМАДАН: Човекот кој важи за проповедник на радикалниот ислам доби владина функција!

  • January 26, 2018

Владата на Република Македонија на денешната седница донесе и неколку кадровски решенија.

За Директор на Културниот центар во Истанбул, Владата го именуваше Рамадан Рамадани, досегашен вршител на должноста во истата институција.

Рамадан Рамадани важи за еден од проповедниците на екстремниот исламизам во Македонија. Истиот се наоѓа на списокот на лица под опсервација на безбедносните служби на САД, кој американската влада го објави во 2009-та година.

Истиот беше силен поддржувач на т.н. шарена револуција, гласноговорник на СДС и соросовите организации и колумнист во „Фокус“.

 

 

Претходно «
Следно »