ХАВАРИЈА ВО ВЕЛЕС: Дел од Велес беше без струја поради дефект на трафостаница од невремето

  • July 23, 2018

Од невремето со дожд и удар од гром настанал дефект на трафостаница во Керамидна во новиот дел на Велес и жителите на оваа населба околу четири часа беа без електрична енергија, соопшти Регионалниот центар за управување со кризи.

Екипи на ЕВН Велес работеа на дефектот и тој беше отстранет во 19.10 часот кога домаќинствата од оваа велешка населба повторно беа вклучени во електромрежата.

Претходно «
Следно »