ХРВАТСКА БАРА СЕЗОНСКИ РАБОТНИЦИ: Еве колку можете да заработите!

  • June 14, 2019

Цената на физичkaта работа во Хрватска скокна и повеќе од цената на интелектуалните услуги.

Сопствениците на апартмани во Опатија по час плаќаат 9.5 евра за чистење. Овој износ во сезона може и да порасне затоа што работници нема.

Угостителка во Опатија за час чистење плаќа по 65 куни, а градинар за одржување на дворот воопшто не нашлe. Вели дека цените на услугите се искачуваат „до небото“.

Дел од сезонците на Јадранот заpaботуваат и по 14 евра на час, а тоа е повеќе од заработката на еден лекар.

Претходно «
Следно »