Христијан Мицкоски присустуваше на отворањето на литературната манифестација „Илинден“

  • May 14, 2019

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО ДПМНЕ вечерва присустуваше на отворањето на литератураната манифестација „Илинден“ која се одржува во скопската општина Илинден.

Оваа општина е пример кој покажува дека и без поддршка од централната власт, самостојно може да се избори за активно културно живеење, место на многу активни збиднувања, но и многу решенија за проблемите на граѓаните, економски развој и вложувања за подобар живот. Илинден станува привлечно и атрактивно место за живеење, со многу работа, до заеднички успеси, рече Мицкоски.

Претходно «
Следно »