October 27, 2021, 8:52 pm

Царовска дoби oдгoвop oд иcкyceн пcихиjaтap: „Cpaм дa ви e, гpeв e зa дeцaтa“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Откако владината пропаганда се обиде критиките за министерката за образование Мила Царовска да ги препише на ВМРО-ДПМНЕ а не да ги толкува како автентичен отпор од граѓани, родители и експерти доаѓа реакција од искусен психотерапевт.

“Министерке Царовска…Јас..не сум партиски определена, не сум под партиски притисоци. Јас, проф.д-р Викторија Вујовиќ, психијатар- психотерапевт со 32 години работно искуство, не ги манипулирам родителите“.

„Родителите ги манипулирате Вие, срам да Ви е, грев е за децата! Кои се ваши советници? Вие сте неука, трвдоглава и се чудам како опстојувате, шетајки од едно во друго министерство…”, пишува психијатарот Викторија Вујовиќ до министерката Мила Царовска која одбива да ги прифати критиките и да го смени планот за дигитализација на учебниците кои според неа треба да се заменат до компјутери.

Статусот на Фејсбук може да го погледнете ТУКА.

Извор: expres.mk

Latest News

Мицкоски: Нема веќе поделби Македонци, Албанци, леви и десни, ќе работиме за сите

„Власта помеѓу овие два круга ја плаши бизнис заедницата и граѓаните и сее омраза по основ на етничка омраза,...

More Articles Like This