ЦЕНТАР БЕЗ СТРУЈА, НЕ РАБОТАТ СЕМАФОРИТЕ: Граѓаните на улица исплашени од нови потреси!

  • September 11, 2016
  • Коментари

По попладневниот силен земјотрес во Скопје, дел од општина Центар остана без струја. Од ЕВН информираат дека се вклучил системот за автоматска заштита, по што некои од трансформаторите автоматски се исклучиле како дел од превентивната заштита од можни посериозни курцшлуси.centar_zemjotres

Во централното градско подрачје не работат ни семафорите.

Скопјани сѐ уште се на улица, по парковите и игралиштата, по земјотресот во 15.10 часот, кој беше со интензитет од 5,3 степени. Сите се плашат од можни нови потреси.

Веќе има информации за оштетувања на одделни објекти.

centar_zemjotres-2

Претходно «
Следно »