ЦРЕП МУРТИНСКИ: Ти можеш да побегнеш во Ватикан, но Муртино од тебе не може никако!

  • September 4, 2016
  • Коментари

Ватикан важи за едно од местата со најстроги протоколи на однесување во светот. На сите официјални настани поканетите гости однапред се информираат за начинот на однесување но и облеката која треба да ја носат.
Zaev_Vatikan-CREP
Овој пат при чинот на прогласување за светица на Мајка Тереза сите присутни беа информирани задолжително да носат темно одело и темна вратоврска.

Но, тоа не важи за Заев кој на сред церемонијата го соблече платото и едноставно двоеше и бил приметлив за сите останати. Ваквото кршење на строгите правила не го направија ниту гостите поканети од понизок ранг.

Претходно «
Следно »