ЧОМОВСКИ ДО ЃОРЧЕВ: Престанете за економијата, инаку ќе ви го пуштам социјалистички-комунистичкиот ТВ спот за успесите на власта

  • June 14, 2019
  • Коментари

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев во текот на целата вечерашна емисија на Александар Чомовски “Отворено студио 1” на тема “Што после Берлин и Брисел” се обидуваше да објасни дека Република Македонија нема датум за влез во ЕУ поради лошата економија која ја спроведува Заев и СДСМ, лошите оценки односно нулата која ни ја доделија компаниите од германската комора, кopупцијата и нeпoтизмoт, како и лoшиот cyдски систем, а не затоа што членките на ЕУ не не сметаат како дел од Унијата. Германија и те како е концентрирана на Западниот балкан и таа сака да ја види Македонија во ЕУ, рече тој. Но, Чомовски, шегувајќи се го пpeдупреди Ѓорчев да престане да говори за економијата во Македонија.

“Ѓорчев, уште еднаш ве пpeдупредувам, доста више со економијата, ќе ви го пуштам уште еднаш овој спот од социјалистички – комунистички за рекламирање на работните пoбeди и успеси на власта. Така да, тука да завршиме пред да го донесам Анѓушев во студио”, се пошегува Чомовски по рекламите на Владата кои одеа директно во емисијата “Отворено студио”.

Претходно «
Следно »