ЧУДНИ ФОРМИ ВО РЕКА: Прекрасна и несекојдневна појава во каналот „Грибоедов“ во Санкт Петербург!

  • December 24, 2017
  • Коментари

Снегот и мразот формираат чудни слики на вода.

„Извонредна слика на каналот – струјата ја собира замрзнатата вода како префинета свила со нежна проѕирна ткаенина“, напиша еден очевидец.

Претходно годинава таква појава беше исто така забележана во Новгородската област. Некои ја нарекуваат како „снежна сланина“ или „ледена паста“ – но тоа не ја опишува во целост убавината. Навистина ви го одзема здивот, нели?

Вот и Канал начал к нг замерзать😏

A post shared by Anton Sokolov (@kresthar) on

Скоро встанет. #PRDblue

A post shared by Полина Моисеева (@polyaraydi) on

Рождение льда на канале

A post shared by Елена (@elena_jaseneva) on

Претходно «
Следно »