„ШАРЕНИТЕ“ ТАРГЕТ НА НАСИЛСТВОТО НА СДСМ: Професорката Јасна Котеска мета на насилствата на СДСМ!

  • June 19, 2018
  • Коментари

Професорката Јасна Котеска која беше една од најголемите критичари и противните на претходната власт и на Никола Груевски, беше дел од Шарената револуција и еден и нејзините најистакнати активисти деновиве на социјалните мрежи се соочува со прогон од членови на СДСМ.

Причината за тоа е нејзиното несогласување со политиките на актуелната Влада. Имено, таа веќе не ја поддржува оваа влада по неколку точки. Пред еден месец јавно праша зошто таа како Македонка мора во иднина да се нарекува Горно Македонка. И со тоа го навести тоа што се случува денеска.

Сето ова зеде уште поголем замав откако таа јавно ја осуди рекацијата на полицијата како прекумерна и застана на страната на народот кој протестираше.

Сето ова немаше да биде толку трагично доколку токму Јасна Котеска е ќерка на писателот Јован Котески, кој беше затворен во 1985 година од тогашните власти.

Претходно «
Следно »